Coobra 48 är en mycket speciellt framtagen snabbjäst för att jäsa ut 6 kg socker inom 48 timmar eller 8 kg socker inom 5 dagar vid optimal temperatur (se tabell). Lös upp sockret (se tabell) i 6 lit. varmt vatten och fyll upp med kallt vatten till en total volym på 26 lit. Häll påsens innehåll i vinmäsken och skaka eller rör om kraftigt. OBS! Brygden måste innehålla lagstadgad mängd frukt. Använd inte jäsrör. Rekommenderad vätsketemperatur (se tabell). Innehåll: Jäst, jästnäring, vitaminer och spårämnen. Netto vikt: 135 g.
* För att jäsa ut 9 kg socker & uppnå 21,5% alkoho måste jästemperaturen i vätskan hela tiden hållas mellan 18-240C, dvs den ska kylas. Använd dessutom helst 10 kg glukos (druvsocker) istället för strösocker.
Socker (kg) |
6 |
7 |
8 |
9 |
Jästid (dagar) |
2 |
3 |
5 |
7-10 |
Vätsketemperatur |
20-350C |
20-300C |
20-270C |
18-240C |
Alkohol |
14% |
17% |
19% |
21% |