Humlens honblommor används sedan medeltiden i ölbryggning. Humlens syra har en svag antibiotisk effekt mot grampositiva bakterier vilket hjälper jästen att utvecklas och fermentera vörten till ett gott öl. Vid hembryggning är det intressant att veta mängden bittergivande ämnen för att kunna räkna ut hur mycket humle som skall tillsättas, för att ge den önskade beskan. Beskan ska balansera sötman som malten ger, och beroende på vilken öltyp man avser att brygga så finns det klassiska nivåer på dessa parametrar.
Pris 82Kr |
|
Pris 88Kr |
|
Pris 50Kr |
|
Pris 78Kr |
|
Pris 55Kr |
|
Pris 82Kr |
|
Pris 75Kr |
|
Pris 62Kr |
|
Pris 98Kr |
|
Pris 58Kr |
|
Pris 67Kr |
|
Pris 90Kr |
|
Pris 62Kr |
|
Pris 67Kr |
|
Pris 67Kr |
|
Pris 58Kr |
|
Pris 55Kr |
|
Pris 102Kr |
|
Pris 58Kr |
|
Pris 105Kr |
|
Pris 78Kr |
|
Pris 67Kr |
|
Pris 55Kr |
|
Pris 137Kr |
|
Pris 70Kr |
|
Pris 62Kr |
|
Pris 55Kr |
|
Pris 67Kr |
|
Pris 62Kr |
|
Pris 90Kr |
|
Pris 98Kr |
|
Pris 98Kr |
|
Pris 98Kr |
|
Pris 98Kr |
|